onsdag den 12. marts 2014

The sponge capitol of the world

Så for Søren, nu er planen lagt! En hel dags research og kort-kikning i Tarpon Springs – the sponge capitol of the world – har gjort underværker. Vi tog dog lige en frokostpause fra planlægningen og gik ned og så på herlighederne i byen, og det var da helt overdrevet så meget man kan få ud af sådan en omgang badesvampe. Det er tilsyneladende ikke bare en badesvamp, men en livsstil… Imponerende!

På mærkelig vis er vi gang på gang endt i pensionisternes ferieparadiser. Ved ikke om det bare er Florida eller om det er vores smag der simpelthen går hånd i hånd med deres, men vi har da i hvert fald fået set vores del af ternede bermuda shorts og sandaler med tennissokker.

Det har været en herlig dag. Det har været rart at have et "hjem" for dagen og det er sjovt så glad man kan blive over et værelse der er rent! De andre gange har vi fundet vores overnatningssted ved en 19-20 tiden, og det kan godt være lidt hårdt ikke at vide hvor man skal sove om natten, finde ud af det når man er træt, og pakke sammen og tage afsted igen kl 10 om morgenen – for så at stå med samme dilemma om aftenen igen. – For tiden går hurtigt når man sådan er på farten, og aftenen kommer hurtigere end man aner.

Det giver også en rigtig lækker ro, at vi nu har fået tegnet nogle krydser på kortet og målt af hvor lang tid vi ca har til hvert sted! Og det var slet ikke et problem at blive enige om hvordan og hvorledes – hvilket også er fantastisk! Imorgen arbejder vi os fx ud af Florida. Nu er det nok med alt det her. Her er meget hyggeligt og vejret er upåklageligt, men det er meget det samme alle vegne. Nu tager vi hul på Georgia, og som første mål står den på National Parken "Okefenokee". – Vi kunne begge ikke stå for navnet, det er lækkert at sige og derfor garanteret et godt sted at slå vejen forbi. Det er igen noget sump, men jeg glemte også helt at tage billeder i Everglades, og lidt alligatorer må der til her på bloggen!

 Tarpon Springs, en by bestående udelukkende af badesvampe og græske restauranter…

 Sponges fås i alle mulige former og størrelser…




– Og med alle mulige forskellige funktioner…



 Nogle kan blafre i vinden…

Andre er mere faste i det…


 I butikkerne får man lov at prøve at dyppe nogle af dem i vand…


Meget kan man snakke om vedrørende sponges…



Eller man kan vælge at tie stille, og signalere sit budskab med sponges… – En spongesmiley! – Genialt!




Og byen er tilsyneladende et tilløbsstykke uden lige…


Sponge capitol of the world indeed…

På vej ned på havnen så vi den her, det er selvfølgelig lidt upassende at bringe her på bloggen, men det er også lidt fascinerende og giver det hele lidt kant…

 Tarpon springs ligner ret meget resten af Florida med sine pastelfarvede huse, palmer og blå himmel.


De er vilde med malede skilte, det kan jeg godt lide. Jeg synes ham her og ham inde i vinduet er meget skægge…

På vej hjem fra havnen jagtede jeg denne langbenede starut, her kan man se den spændende optagelse…


Vi planlagde helt vildt. Det her billede er sjovt fordi det er taget med selvudløser, og den slags bliver tit lidt opstillede, men vinden tog fat i kortet og fik ligesom lavet lidt gang i den.


Det her er lidt mere klassisk selvudløser-agtigt. Her sidder vi udenfor vores dejlige lyserøde værelse og nyder eftermiddagssolen og planlægger på livet løs.

– Hold fast hvor vi planlægger…

Ruten i de grove træk:
Okefenokee
Atlanta
Great Smokey Mountains
Nashville
Memphis
The Penhandle
New Orleans
Cajun Country
Austin, Texas
Fort Worth
1 uges Woofing i Texas
Santa Fe
Aberquerque
Route 66 til Flagstaff
Grand Canoyon
Page
Bryce
Zion
Las Vegas
Death Valley
Yosemite
Napa
Muir woods
San Fransisco
Highway 1
Neverland
Solvang
Slab City
Mexico
LA

juhu!

Ingen kommentarer: