fredag den 14. marts 2014

Florida – Georgia – og nu Tennessee…

Så er vi skiseme i Tennessee! Klar til at indtage Nashville i morgen har vi indlogeret os ca en halv time udenfor byen på et motel, som vi har fået pruttet ned på 45 dollars. Der er noget skummelt crime-scene afspærring på et af værelserne, men ellers er her godt.

Vi har efterhånden bevæget os igennem noget meget forskelligt sceneri. Vi forlod Florida, det gode vejr og pastelfarverne i forgårs, hvor vi kørte til okefenokee med henblik på at spotte nogle aligatorer. Vi fandt bare overhovedet ingen alligatorer, faktisk slet ikke rigtigt noget dyreliv. Det skulle ellers være så rigt på dyreliv det okefenokee… – Men vi fik en kop kaffe og kørte videre op med retning mod Atlanta, hvor Peter gerne ville ind og se OL byen.

Vi kørte altså en hel masse gennem Georgia der i onsdags og det er ret kedeligt. Georgia er lig med pick up trucks, bonderøve, lange øde flade strækninger, træer uden blade, støvskyer på vejene, melankolsk country i radioen, sorte ørne der søgende svæver over træerne, nedslidte farme, døde byer og masser af kirker. Alt er holdt i jordfarver og man kunne fristes til at blive en kende deprimeret, hvis altså ikke man er udstyret med en optimistisk rejsepartner, som kan se charme i alting – og det er jeg heldigvis :)

Så var vi i Atlanta og se på OL by og hen og se indgangen til Coca Cola world. Vi er lidt fedtede med indgangs-betalinger og har indtil videre ikke betalt for at komme ind og se noget. Der er heldigvis ikke nogen af os der er de store museums-entusiaster, så ingen af os føler vi går glip af noget. Selvfølgelig skal vi ind og se ting, det skal bare lige være noget vi har en oprigtig interesse for, og coca cola var ligesom ikke en af de ting…

Så kørte vi mod Great Smoky Mountains hvor vi egentlig havde haft i sinde at skulle sove i telt, men jeg tror da nok lige vi kom på andre tanker da vi imorges vågnede efter en nat med -9 grader og is på bilruden. Vi er kommet nordpå! Det er noget helt andet heroppe. Nætter og morgener er skide kolde og hen på dagen kan der godt blive 18-19 grader, så det er lidt af et skift. Her er forår og fuglene kvidrer og kirsebærtræerne blomstrer, hvilket alt sammen er meget fint, men man skulle da være en løgner, hvis man sagde, man ikke savner sommeraftnerne, de grønne farver på træerne og at rende rundt i shorts og sandaler. Godt vi kommer tilbage til sommeren senere på turen! – Og endnu engang priser jeg mig lykkelig for min kæmpe vinterjakke, som jeg absolut ikke havde regnet med skulle bruges på noget som helst tidspunkt og forestillede mig kun ville være til besvær – tak mor fordi du pressede på der :)

Great smoky mountains var great! Flooot flotflot og dejligt med bjerge og træer og vandløb. Det var fedt at køre i og lækkert for øjnene at kikke på! Muligvis havde det været flottere en sommerdag, men lækkert var det alligevel. Det er verdens ældste bjergkæde, så det er jo noget der vil noget.

Vi har kørt rigtig meget, men det går super fint med det. Bilen er lækker og på de lange kedelige stræk hører vi Mads og Monopolet – en super måde ikke at blive rastløs. I vejkanten ligger der sindssygt mange rester efter dæk der er sprunget i luften, men ellers er der faktisk enormt rent og flot allesteder – både i byerne og på vejen. Alt er godt og vi hygger os skide meget!

 Georgia kørsel…

 Georgia landsby…

 Frost på bilruden i morges…

OL oplevelsen…
– En ret kold OL oplevelse…
Dr. John byder på Cola…

Kaffe for neden af Smoky Mountains…
Kaffe på toppen af Smoky Mountains…

Peter på toppen af Smoky Mountains…

Præriestemning i smoky mountains…

Tissepause i Smoky mountains…

Vovet type i Smoky Mountains… 

Crime scene her på motellet…