lørdag den 10. maj 2014

Pacific Coast Highway

Vi har brugt de sidste dage på at arbejde os langsomt ned af fra San Fransisco mod Los Angeles, en lækker tur langs kysten og gennem skønne surferbyer.

Alt går stadig skide godt, men man kan efterhånden godt mærke, at man har været afsted længe, og at man er mere end propfuld af oplevelser. Det er lidt ligesom hvis man har sådan et glas dejlig cola, et helt fuldt glas – lige tilpas, og så bliver ved med at hælde mere dejlig cola i glasset, så flyder det over og en masse dejlig cola, som kunne have være rart på et andet tidspunkt, går til spilde. sådan har jeg det lidt, jeg nyder alt hvad jeg får ind af indtryk, men det er også som om det ikke rigtigt er muligt at rumme mere.

Men ikke desto mindre nyder vi hver en dag og hver en ny oplevelse og imorgen tager vi til Los Angeles og så går det atter løs med storbyræs!

Vi forlod San Fransisco i mandags, efter 5 fantastiske dage med parkhygge, markeder og generel bare super stemning. Det er en fantastisk by fyldt med skæve detaljer, råhygge og både den ene og den anden slags mennesker. Der var dog utrolig mange hjemløse og crazy types, men de gør ikke noget, det virker bare overvældende når man lige kommer. Vi boede helt downtown lige overfor et sted de fik serveret mad om morgenen, så det var ligesom her de holdt til og vi fik eddermanme et chok da vi parkerede udenfor hostellet. Det var som at køre ind midt i serien The Walking Dead – hvis I kender den, og så bare være omringet med walkers (som til de af jer der ikke kender serien, er sådan nogle zombie-agtige farlige døde mennesker, der er halvrådne og ser sindssygt skræmmende ud og som går langsomt, men med et farligt stirrende blik og så spiser de mennesker) men efter en dags tid havde vi vænnet os til dem, og de blev hurtig en vigtig del af det hele bybillede.
– Her er der tydeligvis sket et eller andet…
De sidste dage er gået med at køre i stille og roligt tempo ned langs pacific coast highway – eller highway one om man vil – og overnatte i diverse fantastisk hyggelige små surfer byer. Heraf var den første Santa Cruz, som havde en særlig vibe over sig. Der var rart og fyldt med skæve typer. Fx var ham der satte varer på plads i  det ellers meget nydelige store supermarked en transvestit med pink hår, klipklappere med rødstribede sokker i og en pjusket farvestrålende lang hale spændt bag på buksen – og i DK vil man ikke engang tillade de ansætte at bære tørklæde, tsk tsk…
Man kommer forbi det ene store frugt og grøntsagsmarked efter det andet langs vejen. Det er alle farmene der ligesom sælger ud, og det er bare multi lækre sager man kan få sig der til billige penge.
Det er en flot tur ned langs kysten og bølgerne larmer op mod klipperne

Vi kom også forbi den fineste lille jordbær-gård hvor man inde i laden kunne købe allemulige forskellige ting lavet af jordbær. Det smagte fantastisk og det var et fantastisk sted med en vildt god atmosfære.
Jeg sidder her og drikker jordbærlimonade og har lige spist en jordbærtrøffel.
Når man kører der langs highway one, holder man ind ofte og tager billeder og bliver betaget af udsigten og udbryder wauw manner osv…
– Men nogle holder også ind og spiller lidt bongotromme
Vi er stødt på søløver et par gange ned langs kysten – de eeelsker bare at ligge der og sole, mens de grynter velfornøjet

– Der bliver slappet…
– Og vi arbejder os videre ned langs kysten…
Vi har boet nogle fiiine steder de sidste dage, og selvom det er til billige penge, bliver man alligevel forkælet med smuk udsmykning som denne
Igår var vi i Solvang! En hel by viet til Danmark. The dansih capital of america. Der var skide hyggeligt

Vi var herinde på the Red Viking og spise…
– For prøv nu liige at se et menukort! – Tror I ikke lige tænderne løber i vand på sådan et par danskere efter 2 en halv måned hjemmefra?

Jeg sidder her, meget lykkelig over selskabet af rugbrød og glææææder mig til frikadeller og rødkål!
Og hold nu fast, det var lækkert!! Vi snakker stadig om det… og mine tænder løber i vand hver gang jeg ser dette billede

Deres bygninger var rigtige fine, og her har vi en flot kopi af taget på børsen. Man kunne ikke lade være at gå og føle sig lidt stolt og beæret.
Inde i Gerdas kunne man få broderier og fine pocelænsfigurer, og det var nærmest som at træde ind i stuen hos farmor
Og en flot bog om Ebelskivers var også at finde derinde.
Der var danske bagerier, med storke på taget, hvor de solgte rundstykker og alt det der kagesnask man nu engang kender hjemmefra.
Og den lillebitte havfrue var der også
– Og rundetårn, det var super!
 Nu fiser vi som sagt mod LA og her står den bl.a. på Universal Studio og så skal vi ind og se optagelser til et nyt tv show hvor værterne er – hold på hat og briller – Donna og Kelly fra Beverly hills 90210 og garanteret også en helt masse andet spændende og storbyagtigt :)